Prins Albert II reikt prijs uit aan IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten

22 July 2014 | News story

De IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten is gekozen tot winnaar van de biodiversiteitsaward die Prins Albert II van Monaco jaarlijks namens zijn stichting uitreikt. De prijs komt in het jaar dat de IUCN Rode Lijst haar 50-jarig jubileum viert. 

De IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten is de meest uitgebreide en meest gebruikte informatiebron over de status van dier- en plantensoorten over de hele wereld. Door te laten zien welke dier- en plantsoorten het meeste risico lopen op uitsterven stimuleert de Rode Lijst tot actie om soorten te beschermen.

Met de awards toont de Prins Albert II van Monaco Stichting waardering voor mensen en organisaties die zich inzetten voor bescherming van de planeet, specifiek door het tegengaan van klimaatverandering, behoud van biodiversiteit en goed beheer van water. Eerdere winnaars zijn onder andere Jane Goodall en David Attenborough.


This image shows the courtship behavior of Indian Bull frogs (Holobatrachus tigerinus). During the monsoon, the breeding males become bright yellow in color, while females remain dull. The prominent blue vocal sacs of male produce strong nasal mating call.